Specialist român: “Dacă rata de vaccinare din ultimele 7 zile se menține constantă, ținta de 10 milioane stabilită pentru 1 septembrie va fi atinsă în 2023!”

Rata tot mai scăzută de vaccinare înregistrată în România în ultima perioadă stârnește îngrijorarea specialiștilor, nu doar din perspectiva valului 4, prognozat pentru această toamnă, cât mai ales prin faptul că atingerea imunității de grup pare să fie un obiectiv tot mai îndepărtat.

Reputatul cercetător Octavian Jurma spune că dacă actuala rată de vaccinare se menține și în perioada următoare, ținta de 10 milioane de persoane care ar fi trebuit atinsă până la începutul toamnei nu va fi atinsă decât în iarna lui 2023.

Dacă rata de vaccinare din ultimele 7 zile se menține constantă, ținta de vaccinare cu o doză a 10 milioane de persoane (52% din populația rezidentă) stabilită pentru 1 septembrie 2021, va fi atinsa abia în 13 februarie 2023! În 1 septembrie 2020 nu vom avea nici măcar 30% din populație vaccinată cu minim o doză. Cred că ne putem mândri că am avut cel mai mare succes la ratarea țintei de vaccinare din lume”,  a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Specialistul a atras, de altfel, atenția în nenumărate rânduri că numai prin vaccinare poate fi evitat al patrulea val, iar protecția individuală în fața variantei Delta a coronavirusului depinde de vaccinare.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea