Specialiștii au făcut anunțul! Trebuie să fim pregătiți! Când începe oficial sezonul gripal în România

Specialiștii din România sunt în alertă, pentru că în perioada următoare, pe lângă problemele generate de pandemia de COVID-19, țara noastră va trebui să facă față și sezonului gripal. Singura șansă de a putea trece cu bine peste valul de viroze și gripe o reprezintă vaccinarea.

Cel mai probabil, sezonul gripal va începe în România în luna decembrie, estimează specialiștii, care le recomandă tuturor românilor să se vaccineze mult mai devreme anul acesta pentru a se putea imuniza din timp.

În decembrie este estimat ca virusul gripal să intre pe teritoriul țării noastre. De aceea, este recomandat ca populația să se vaccineze până la 15 noiembrie. În perioada ianuarie – februarie, vor fi extrem de multe cazuri de îmbolnăviri dacă oamenii nu respectă aceste recomandări”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, într-o intervenție în direct la emisiunea „Medika Special” de la Medika TV.

Pe lângă vaccinare, medicii continuă se recomande măsurile de protecție sanitară, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus care va fi în circulație împreună cu virusul gripal.

Dacă oamenii vor înțelege să poarte mască, să se spele pe mâini și să păstreze distanța nu vor fi probleme. Dacă nu vor face acest lucru, cu siguranță că situația va scăpa de sub control. Toată lumea trebuie să înțeleagă faptul că în circulație vor fi atât virusul gripal, cât și noul coronavirus”, a mai spus prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Față de anii anteriori, Ministerul Sănătății din România a achiziționat vaccinul antigripal mult mai devreme. Primele doze au fost trimise deja direcțiilor de sănătate publică.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea