Daniel Coriu, președintele CMR, la Medika TV: Sunt spitale fără hematologi

Diagnosticarea bolilor rare hematologice se face cu ajutorul medicilor specialiști. Deși România are specialiști pregătiți în acest sens, numărul lor este însă insuficient. Mai mult, sunt spitale unde nu există niciun medic hematolog.

„Nu sunt suficienți specialiști. Noi la Institutul Clinic Fundeni avem mai mulți medici și ne-am permis să avem această supraspecializare dedicată diagnosticării bolilor rare. Dar, din păcate, suntem singurii din România care o deținem. În rest, majoritatea centrelor au mult mai puțini medici și gândiți-vă la colegii noștri care sunt singuri, într-un spital” a declarat la Medika TV, prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

Pe de altă parte, Daniel Coriu a amintit și spitalele din țară unde nu există niciun medic hematolog.

„Sunt spitale precum cele din Călărași, Giurgiu, Bacău, Tulcea, Buzău sau Dâmbovița unde nu există nici măcar un medic hematolog. În res, majoritatea județelor au un singur medic hematolog, căruia îi este greu să facă față tuturor provocărilor„ a precizat prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea