Spitalele încep să restricționeze accesul în UPU

Acces controlat în toate secțiile Spitalului Județean Buzău, la intrările și ieșirile din unitatea spitalicească. Măsura a fost impusă în contextul suspiciunilor de coronavirus și a numărului tot mai mare de români care vin acasă din Italia, țara europeană cel mai crunt lovită de epidemia de coronavirus. Astfel, accesul în toate secțiile spitalului buzoian, cu o atenție deosebită în cazul Unității de Primiri Urgențe și a cabinetelor din ambulator, se face controlat. Asistente medicale echipate corespunzător se află în anumite puncte din spital unde chestionează fiecare persoană care vrea să intre în unitatea medicală pentru a vedea dacă vin din zone afectate de coronavirus.

Reamintim, ieri, o femeie de 29 de ani din Râmnicu Sărat, venită dintr-o zonă a Italiei lovită de coronavirus, a ajuns la Spitalul Județean Buzău. Tânăra prezenta semne de boală astfel că autoritățile medicale au decis să o transfere la Institutul Matei Balș din Capitală.

Medicii de sănătate publică atrag atenția că aceasta nu este atitudinea corectă a celor care vin din zone afectatre de coronavirus. râmniceanca ar fi trebuit să sune la 112 și să relateze situația în care se află, nu să vină singură la Spitalul Județean, unde a intrat în contact cu mai multe persoane.

De altfel, autoizolarea și buna credință a persoanelor care știu că au fost într-o zonă de focar sunt cele mai eficiente metode de a împiedica răspândirea coronavirus, spun medicii epidemiologi care recunosc că se confruntă cu un val de buzoieni întorși din Italia și că este foarte greu să îi țină pe toți sub observație.

Cazul de ieri, când o femeie întoarsă de o săptămână din Italia, cu febră și tuse, a ajuns fără nicio restricție, până la Spitalul Județean arată că regulile impuse la nivel național sunt de multe ori ignorate.

În prezent mai sunt izolate la domiciliu alte șapte persoane din Buzău, însă medicii spun că zilnic pătrund în țară mii de români întorși din Italia. Multe dintre aceste persoane sunt și din Buzău, așa că autoritățile fac apel la buna credință a acestora ră rămână isolate la domiciliu, iar la primul semn de boală să anunțe, fără se deplaseze din locuințe.

Valul de buzoieni care se întorc din Italia a determinat chiar și amenajarea unui al doilea spațiu de carantinare, în cazul în care numărul suspecților de coronavirus crșete. Este vorba despre un corp de clădire aflat în incinta Secției exterioare de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău. În plus, două containere izolatoare vor fi amenajate ca spații în vederea consultării celor care prezintă simptome specifice bolii.

”Preventiv am considerat împreună cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean că trebuie să achiziţionez un container cu grup sanitar, căldură, duş, să-l montez la intrarea în secţia UPU, pentru a face un triaj în cazul în care un pacien vine cu simptome, astfel încât să nu mai fie în contact aproape cu  nicio o persoană si consultul să fie izolat. Am solicitat sprijinul ISU pentru încă un container, astfel încât unul să fie la UPU, unul la secţia Infecţioase”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian.

În Vrancea sunt 19 persoane izolate la domiciliu timp de 14 zile, fără simptomatologie specifică. Aceste persoane vor fi monitorizare zilnic de către medici epidemiologi. Nicio persoană nu se află în carantina în spațiile special amenajate.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea