Spitalul Colentina se redeschide de luni pentru bolnavii non-COVID-19. Condițiile pe care trebuie să le respecte pacienții

Spitalul Colentina, cea mai mare unitate medicală clinică din București, își redeschide de luni porțile pentru pacienții non-COVID-19. Oamenii care vor primi îngrijiri medicale aici trebuie să respecte însă câteva măsuri de protecție sanitară.

Accesul bolnavilor la Spitalul Colentina din București se va face în baza unor programări, iar aceștia vor fi internați doar dacă starea lor de sănătate o impune.

Internările se vor face pe bază de programare. Pacienții vor veni în Ambulatoriu, vor fi programați și vor lua legătura cu medicii curanți. Se vor stabili niște criterii de internare. Suntem totuși obligați să respectăm niște criterii de distanțare fizică, nu mai putem avea peste 900 de paturi inclusiv spitalizările de zi. În noul aviz de funcționare suntem la jumătate din capacitate. Încercăm să ajutăm pe toată lumea, probabil că va fi un boom după redeschiderea completă, apoi va fi o descreștere. Pacienții nu vor mai putea veni în același ritm”, a precizat dr. Mihai Drăguțescu, directorul medical al Spitalului Colentina din București, la Medika TV.

Adresabilitatea către unitatea medicală este mare, explică oficialii spitalului.

„Toate secțiile spitalului sunt solicitate. Avem pacienți pe listele de așteptare pentru a putea umple secțiile în ziua de luni, prima zi de deschidere. Se lucrează la protocoale de internare”, a mai spus dr. Mihai Drăguțescu.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea