Spitalul de Boli Infecțioase Galați beneficiază de o tehnologie modernă pentru depistarea cancerului de piele prin metode non-invazive 

 

Cu ajutorul unui proiect inițiat de Consiliul Județean Galați, Spitalul de Boli Infecțioase din acest județ beneficiază de aparatură medicală modernă, ce permite depistarea cancerului de piele prin metode non-invazive. 

„Peste 7.000 de imagini captate cu ajutorul unor echipamente de ultimă generaţie şi zeci de cancere de piele descoperite în stadii incipiente cu ajutorul luminii, o tehnologie de ultimă generaţie. De aceea, am creat la Galaţi, în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase, un centru ultramodern de dermatologie şi cercetare medicală, la care lucrează o inimoasă echipă de cadre medicale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare. 

Reprezentanții administrației județene din Galați au explicat faptul că la Spitalul de Boli Infecțioase din acest județ au beneficiat de tratamente cu ajutorul noilor tehnologi, pacienți veniți din alte zone ale țării, precum cei din București. 

”Echipamentele medicale, unele unice în ţară, sunt utilizate şi pentru evaluarea precisă a bolilor inflamatorii şi autoimune (psoriazisul vulgar, dermatita atopică, lichenul plan, lupusul eritematos) şi monitorizarea eficienţei tratamentelor (inclusiv a medicaţiei biologice, citostatice şi antiinflamatoare dermatologice)”, a mai transmis preşedintele CJ Galaţi.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea