Starea de sănătate a românilor diagnosticați cu variola maimuței: „Viața nu le este pusă în pericol”

De la o săptămână la alta, în România, apar tot mai multe cazuri de variola maimuței. În prezent, în evidențele Ministerului Sănătății sunt 30 de pacienți diagnosticați cu această afecțiune. Ministrul Alexandru Rafila a explicat care este starea lor de sănătate.

După ce în urmă cu o săptămână au fost diagnosticate alte 9 cazuri de variola maimuței, numărul pacienților cu această boală a ajuns la 30, a transmis luni Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Din fericire, starea bolnavilor este una care nu ridică probleme. „Până în prezent au fost confirmate 30 de cazuri, în ultima săptămână fiind înregistrate 9 cazuri. Toate aceste cazuri au apărut la bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, majoritatea sunt din București, unul din Ilfov și unul din Cluj. Se află în izolare, starea este bună, nu sunt probleme deosebite. Fiind tineri reacționază bine și nu sunt probleme legate de vreo evoluție care să le pună viața în pericol” a precizat Alexandru Rafila.

Din cauza răspândirii bolii la nivel internațional, Organizația Mondială a Sănătății a declanșat cel mai înalt grad de alertă pentru a încerca să stopeze răspândirea variolei maimuței. Peste 17000 de cazuri au fost depistate în 74 de țări, din luna mai și până în prezent.

Tags:

Ți-ar putea plăcea