Starea răniților transferați din Italia la Spitalul Județean Timișoara. Medicii au oferit amănunte, în direct, la Medika TV

Doi dintre răniții grav în urma exploziilor de la Crevedia, transferați în Italia pentru tratament de specialitate, au fost aduși în țară și internați la Spitalul Județean din Timișoara. Transferul a durat 12 ore, Oficialii unității medicale au declarat că pacienții sunt sub observație, dar că starea lor se poate modifica în orice moment. 

Medicul Mihai Grecu, șeful UPU-SMURd Timiș, a vorbit în direct la Medika TV despre starea actuală a pacienților aduși în România, din Italia, cu ambulanțele. Starea lor este extrem de bună, dacă ne raportăm la starea lor iniţială şi evoluţia lor este una bună. Sunt internaţi la Unitatea funcţională de Mari Arşi pentru că ei trebuie să continue tratamentul, din păcate. Segmentul acesta de spitalizare în Italia este doar începutul unui lung proces de recuperare pentru că aici discutăm şi despre prevenţia apariţiei cicatricilor, sunt multe lucruri care trebuie avute în vedere, de la fizio-kinetoterapie până la probleme medicale şi complicaţii care pot apărea şi în continuare la distanţă de la eveniment”, a declarat medicul Mihai Grecu, şeful UPU SMURD Timiş, la Medika TV.

Medicul Mihai Grecu a explicat faptul că starea de sănătate a bolnavilor se poate modifica în orice moment. „Tipul acesta de pacient se poate deprecia oricând, chiar dacă suntem la distanţă faţă de evenimentul care a provocat trauma şi arsura. Pot apărea complicaţii pulmonare, pot apărea complicaţii cardio-vasculare, pot fi boli preexistente care să fie agravate de arsură şi ăsta este motivul pentru care am trimis către Italia un medic specialist în medicină de urgenţă” a mai spus dr. Mihai Grecu, la Medika TV. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes