Statisticile îngrijorătoare ale medicilor: România, țara europeană în care cei mai mulți oameni mor din cauza bolilor cardiovasculare 

Bolile cardiovasculare reprezintă principală cauză de moarte în România, spun medicii. De aceea, este important să avem un stil de viață echilibrat și să facem cât mai multă mișcare pentru a menține sănătatea inimii. 

Semnalul de alarmă cu privire la mortalitatea generată de bolile cardiovasculare a fost tras de dr. Silviu Dumitrescu, medic primar cardiolog, în cadrul emisiunii „Doctor Medika”, prezentată de Simona Bălănescu. „ Boala cardiovasculară în România este principala cauză de mortalitate, de foarte mulți ani de zile.. Măsurile pe care încercăm să le luăm noi medicii, din păcate nu s-au materializat într-o reducere a incidenței mortalității” susține medicul. 

Sănătatea inimii ține de atât de modul nostru de viață, cât și de bagajul genetic pe care îl moștenim de la părinți și bunici. Medicii consideră că o educație în ceea ce privește menținerea sănătății inimii ar fi oportună pentru fiecare dintre noi. „Mecanismele prin care putem preveni riscul cardiovascular ar trebui învățate încă din școală. Gestionăm atâtea lucruri importante precum banii, dar riscul cardiovascular nu-l gestionăm. Ar trebui să ne preocupe mult mai mult toate aceste lucruri” a mai spus dr. Silviu Dumitrescu, în direct, la Medika TV. 

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea