Strategia medicilor pentru a crește numărul românilor vaccinați: „Cred că toți ne dorim să plecăm în concediu”

În timp ce numărul persoanelor vaccinate scade de la o zi la alta, specialiștii susțin tot mai mult că românii au nevoie de o motivație care să-i determine să se vaccineze. Planurile de vacanță ar fi un argument suficient pentru a-i face pe oameni să se imunizeze.

Înainte de relaxarea restricțiilor, teama de boală i-a făcut pe români să ia în calcul varianta vaccinării. Anunțatele măsuri de relaxare îi determină acum pe oameni să se gândească la faptul că pericolul a trecut și că nu mai este nevoie să fie imunizați. Tocmai de aceea numărul celor care se vaccinează scade de la o zi la alta. Medicii susțin că doar plecarea în siguranță în vacanță i-ar mai putea face pe români să se orienteze către centrele de vaccinare.

„Avem speranța că mulți oameni vor să meargă în concediu și ideea de a merge în concediu este o idee pe care trebuie să mergem cu toții și că măcar prin asta oamenii trebuie să fie convinși să se vaccineze”, a precizat dr. Ștefan Lazăr, în direct la Medika TV.

Mai mult, specialiștii susțin că noi studii arată că imunitatea obținută în urma vaccinării este mult mai eficientă decât cea obținută post-infecție. „Într-adevăr imunitatea de după boală se pare că nu este nemaipomenită, imunitatea post-vaccinală este mai bună. Cu cât suntem mai mulți vaccinați în această perioadă, cu atât posibilitatea virusului de a se răspândi este mai mică”, a mai spus dr. Ștefan Lazăr, la Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea