Strategia ”SCUT” adoptată de Marea Britanie. Pe cine protejează?

În actuala criză provocată la nivel mondial de noul coronavirus, Marea Britanie a sruprins, într-o primă fază, cu măsuri relaxate pe care, la apariția unei puternice presiuni publice, le-a modificat, începând cu săptămâna trecută.

BBC scrie că, în momentul de față, autoritățile britanice își bazează măsurile pe o așa numită strategie scut care urmărește să îi protejeze pe cei vulnerabili. Se estimează că circa 1 milion de britanici ar fi cu risc crescut și, dacă ar contacta coronavirusul, ar avea nevoie de tratament în spital. Toate aceste persoane au fost avertizate că ar trebui să rămână izolate la domiciliu cel puțin 12 săptămâni.

Cetățenii din grupurile vulnerabile vor primi și scrisori de la autoritățile de sănătate publică sau mesaje de la medicii de familie prin care li se va explica ce măsuri de protejare trebuie să ia.  

Marea Britanie se confruntă cu transmiterea comunitară a coronavirusului, situație confirmată de creșterea rapid a numărului de cazuri. Există recomandări speciale pentru cei considerați vulnerabili. Despre ce categorii este vorba?

  • pacienții cu transplant de organe;
  • unii pacienți cu cancer care urmează tratamente precum chimioterapia sau radioterapia;
  • pacienții cu tratamente cu imunosupresive
  • femeile însărcinate care suferă de afecțiuni cardiace;
  • pacienții cu afecțiuni pulmonare grave: fibroză chistică, BPOC, astm sever;
  • persoane cu boli rare precum imunodficiența severă combinată.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea