STUDII CU REZULTATE SURPRINZĂTOARE: într-adevăr plasma provenită de la pacienții vindecați de COVID-19 reduce semnificativ rata mortalității

Un nou studiu realizat în Statele Unite ale Americii dovedește încă o dată eficiența tratamentului cu plasmă provenită de la pacienții vindecați de COVID-19. Potrivit cercetătorilor, rata de mortalitate se reduce cu până la 57% în cazul pacienților care au beneficiat de astfel de tratament.

Centrul medical non-profit din Statele Unite ale Americii, Mayo Clinic, a supus cercetărilor plasma recoltată de la bolnavii vindecați de COVID-19. Rezultatele cercetării au demonstrat faptul că această metodă de tratament a formelor grave de boală este foarte eficient.

Cercetătorii americani au concluzionat că șansele de supraviețuire a pacienților care beneficiază de această terapie cresc cu până la 57%. „Rezultatele ne-au arătat că acest tratament este cu adevărat eficient. Cercetarea ar putea avea implicații importante în tratarea acestei boli”, a declarat dr. Michael Joyner, șeful echipei de cercetători din cadrul Mayo Clinic, citat de CNN.

Tratament utilizat și în România

Țara noastră utilizează, de asemenea, plasma hiperimună, provenită de la pacienții vindecați de COVID-19. Încă din luna aprilie, Ministerul Sănătății a elaborat un protocol prin care această terapie poate fi utilizată. Potrivit documentului oficial, plasma trebuie administrată pacienților critici, internați în secțiile ATI.

Responsabilitatea principală o au centrele de transfuzie sanguină, care trebuie să încheie protocoale cu spitalele care tratează pacienți COVID-19, pentru a identifica potențialii donatori.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea