Studiu: De ce coronavirusul ar ucide mai mulți bărbați decât femei

Specialiștii de la Montefiore Health System şi Albert Einstein College of Medicine din SUA împreună cu cei de la spitalul de boli infecţioase Kasturba din Mumbai vin cu o nouă ipoteză, aceea că bărbații sunt uciși de coronavirus în număr mai mare decât femeile, pentru că virusul „se refugiază” în testicule, potrivit News.ro.

Potrivit cercerătorilor, glandele sexuale masculine ar reprezenta un fel de „bastion” în care virusul se refugiază când este atacat în timp ce ovarele nu prezintă proteina ACE2, receptorul de care se leagă Covid-19 pentru a invada celulele umane.

Cercetarea a fost condusă de patru oameni de ştiinţă: profesorul de biologie moleculară Amit Verma, profesorul de biologie Ulrich Steidl, oncologul Aditi Shastri şi mama lui, Jayanthi Shastri, microbiolog.

„Studii făcute în întreaga lume au demonstrat constant o incidenţă majoră şi simptome mult mai grave ale bolii în rândul bărbaţilor”, spun cei patru. Cercetătorii explică faptul că au observat că în cazul bărbaţilor este nevoie de mai mult timp pentru a scăpa de virus şi că acest lucru poate explica severitatea sporită a cazurilor lor.

În situația în care teoria va fi confirmată în urma altor și altor studii, s-ar putea lua ajunge și la concluzia că boala poate fi transmisă inclusiv pe cale sexuală. „Va trebui luat în calcul că virusul poate fi transmis prin lichidul seminal”, a transmis Aditi Shastri.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea