STUDIU: Bolnavii COVID cu hipertensiune au un risc de deces de două ori mai mare decât cei cu tensiune normală

Pacienții cu hipertensiune arterială care au fost confirmați cu noul coronavirus au de două ori mai multe șanse să moară decât cei fără această afecțiune, relevă un studiu recent, citat de The Guardian.

Pentru pacienții COVID-19 care au încetat să mai ia medicamente pentru hipertensiune arterială, riscul de a muri s-a dublat din nou, au raportat cercetătorii în European Heart Journal.

„Este important ca pacienții cu hipertensiune arterială să realizeze că au un risc crescut de a muri din cauza Covid-19”, a declarat autorul principal Fei Li, cardiolog la Spitalul Xijing din Xian, China.

Pentru studiu, cercetătorii din China și Irlanda au examinat retroactiv cazurile internate la Spitalul Huoshenshan din Wuhan între 5 februarie și 15 martie. Aproape 30% – 850 de pacienți – au avut antecedente de hipertensiune arterială, un alt termen pentru hipertensiunea arterială. 4% dintre acei pacienți au murit, comparativ cu puțin peste un procent din cei 2.027 de pacienți fără hipertensiune arterială. După ajustarea în funcție de vârstă, sex și alte condiții medicale, cercetătorii au calculat că o tensiune arterială mai mare a crescut riscul de deces de două ori.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea