Studiu: Legătura dintre tratamentele pentru infertilitate și bolile de inimă

Milioane de femei din întreaga lume suferă din cauza problemelor de infertilitate. Tratamentele le-ar putea ajuta să devină mame însă există și riscul de a le pune sănătatea în pericol. Un studiu realizat la nivel internațional arată ce legătură poate exista între bolile de inimă și acest tip de tratamente.

Cercetarea a fost publicată marți în Journal of American Heart Assocation și preluat de CNN. Studiul a comparat starea de sănătate a peste 100 de mii de femei care au născut, folosind tratamente pentru infertilitate, cu a peste 34 de milioane de mame care au adus pe lume copii, fără a avea probleme cu privire la fertilitate.

Datele arată că femeile care au folosit tratamente pentru a rămâne însărcinată au przentat un risc de două ori mai mare de a dezvolta boli de inimă sau insuficiență renală. De asemenea, în cazul acestora, riscul de a avea probleme în timpul sarcinii a crescut cu 50%. De asemenea, 26% dintre femeile care au apelat la tratamentele pentru fertilitate.

Studiul a evidenția că aceste probleme sunt specifice femeilor care au folosit tratamente pentru infertilitate după vârsta de 35 de ani. „Cu cât femeile înaintează în vârstă și folosesc tratamente pentru infertilitate, riscul de a dezvolta hipertensiune arterială cronică sau complicații în timpul sarcinii crește” a precizat dr. Pensee Wu, autoare a studului și medic în cadrul Keele University School of Medicine, din Marea Britanie.

Principalele cauze care determină infertilitatea sunt vârsta înaintată sau stilul de viață încărcat de stres.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea