Studiu: Memoria și atenția, afectate pentru cel puțin jumătate de an de la vindecarea de COVID-19 la pacienții cu forme ușoare

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford arată că persoanele care au avut forme ușoare de COVID-19 pot avea probleme de atenție și memorie pentru 6-9 luni de la vindecare, potrivit Reuters.

La studiu au participat 136 de persoane care au trecut ușor peste infecția cu SARS-CoV2 și care nu au raportat probleme din gama Long COVID după vindecare. Participanții au fost rugați să rezolve, în cadrul studiului, o serie de exerciții, în vederea testării abilităților cognitive și de memorie.

Cercetătorii au descoperit că aceștia au avut probleme în a-şi aminti experienţe personale până la şase luni după infectare. De asemenea, pacienților le-a fost afectată capacitatea de a-şi menţine atenţia până la nouă luni după infectare.

“Ceea ce este surprinzător este că, deşi persoanele care au avut COVID-19 nu mai aveau simptome în momentul testării, ele au prezentat probleme de memorie şi atenţie. Descoperirile noastre arată că oamenii pot experimenta unele consecinţe cognitive cronice luni de zile după infectare”, a declarat dr. Sijia Zhao de la Departamentul de Psihologie Experimentală al Universităţii Oxford.

Problemele de memorie și atenție au revenit la normal după 6-9 luni, a mai arătat studiul.  

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea