Studiul care demonstrează că MASCA este EFICIENTĂ și ne protejează de infectarea cu noul coronavirus

Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au dovedit, științific, că masca de protecție este eficientă în lupta împotriva pandemiei și că ne ferește de o infectare cu noul coronavirus.

Specialiștii recomandă de la început folosirea măștii ca metodă de protecție, dar mulți oameni au refuzat și continuă să refuze această măsură, pe motiv că nu există nici un studiu care să confirme ipoteza.

Potrivit Reuters, oamenii de știință japonezi au creat un experiment. Într-o cameră special construită, au amplasat capete de manechin, direcționate unul spre celălalt. Un cap a fost echipat cu un nebulizator, simulând tusea, și a emis particule reale de coronavirus. Celelalte capete, care imitau respirația naturală, au fost dotate cu o cameră de colectare a virusurilor care trec prin căile respiratorii.

O mască de bumbac a redus absorbția virală a receptorului cu până la 40%, în timp ce în absența măștii recepția fost totală. O mască N95, în schimb, utilizată de profesioniștii din domeniul medical, a blocat până la 90% din particulele virale.

În momentul în care emițătorului de coronavirus i-au fost atașate măști, transmiterea virusului a fost blocată în proporție de 50%, în cazul măștilor de bumbac și chirurgicale simple.

Studiul japonezilor demonstrează că eficiența măștii este mai mare atunci când este purtată atât de un posibil emițător de coronavirus, cât și de potențialii receptori.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea