Studiul care explică de ce unii oameni, sănătoși tun, fac forme grave de COVID-19. Imunitatea este cheia

Medicul pediatru Mihai Craiu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe rețelele de socializare un studiu amplu, care explică, în premieră, de ce unii oameni fac forme grave de COVID-19, chiar dacă nu au comorbidități.

Deși la început se credea că virusul atacă mai ales persoanele cu anumite afecțiuni, cercetătorii au dovedit că, în cazurile inexplicabile, de oameni tineri și sănătoși care au murit în urma infecției cu noul coronavirus, de vină a fost chiar sistemul imunitar.

Articolul a fost publicat în una din cele mai prestigioase reviste științifice din lume și arată existența unor autoanticorpi, ce neutralizează interferonul, în formele grave.

Dr. Mihai Craiu face un rezumat al cercetării pe înțelesul tuturor, concluzia de final fiind una singură: vaccinarea salvează vieți.

“90% din cei infectați cu noul coronavirus fac forme ușoare sau asimptomatice. Dar 10% dezvoltă pneumonie și, din aceștia, cam 2%, insuficiență respiratorie gravă. La început se credea că cei 10% sunt selectați doar din persoanele vârstnice sau având comorbidități. Asta până au început să apară decese la adulții tineri, intubați.

Da, vârsta este importantă! Cel mai mic risc de deces este la copilul <10 ani și crește apoi semnificativ, dublându-se la fiecare 5 ani de viață. Cum e cu tinerii ce mor inexplicabil? Unul din principalele mecanisme este o anomalie genetică. Adică acestora le lipsește o parte a genelor responsabile de răspunsul imun corect în fața unei infecții virale. Acești pacienți vor produce autoanticorpi ce blochează “muniția” pe care o folosim în lupta cu virusurile, numită interferon. Ca și cum un general incompetent ordonă folosirea muniției de antrenament la războiul adevărat.

Concluzia? Acele persoane care mor inexplicabil ca urmare a complicațiilor grave ale COVID-19 nu au o infecție mai severă din cauza SARS-CoV-2 ci au o “strategie” greșită de apărare, producând autoanticorpi ce fac rău propriului organism, blocând interferonul ce ar putea împiedica multiplicarea virusului.

Acest răspuns aberant, cu autoanticorpi, e prezent la ~1 din 5 pacienți cu boală gravă.

Dacă faci boala și ai acest tip de anomalie imună te “sinucizi”. Dacă acești pacienți se vaccinează nu mor deoarece autoanticorpii nu favorizează dușmanul ce s-ar multiplica în corpul lor, pentru că dușmanul NU EXISTĂ!”, a rezumat reputatul medic rezultatele cercetării.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea