SUNTEM CE MÂNCĂM. Urme de plastic, provenit din alimente, descoperite în corpul uman

Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii scoate la iveală detalii surprinzătoare despre ceea ce mâncăm. Astfel, în urma analizelor datelor s-a constatat prezența, în corpurile participanților la studiu, a unor substanțe chimice utilizate pentru producția de materialelor de plastic.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 30 de femei însărcinate care și-au adus pe lume bebelușii la Spitalul General Zuckerberg din San Francisco, Statele Unite ale Americii. Oamenii de știință au analizat sângele recoltat de la mame în timpul travaliului și din cordonul ombilical al nou născuților, în baza unei noi tehnici de analiză pentru a determina diferite mase de compuși. În urma analizelor rezultatele au fost surprinzătoare pentru specialiști.

În toate probele pe care le-au verificat, oamenii de știință din SUA au descoperit plastifianți sau substanțe chimice utilizate în producția de materiale plastice. Printre substanțele identificate se află și ftalați, întâlniți cu precădere în ambalajele produselor fast-food. De asemenea, au mai fost descoperite substanțe folosite în industria cosmetică sau pentru fabricarea pesticidelor.

Suntem îngrijorați de ceea ce am descoperit mai ales că este vorba despre femei însărcinate. Aceste substanțe pot pune în pericol dezvoltarea fătului și pot avea consecințe pe tot parcursul vieții copilului” a precizat dr. Tracy Woodruff, autoarea principală a studiului, citată de publicația LiveSience.com.

În etapa viitoare a studiului, oamenii de știință vor să afle și care este gradul de toxicitate al substanțelor descoperite.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea