Surpriză la conducerea Spitalului Gerota, anunțată de ministrul de Interne

Șefa secției ATI de la Spitalul Gerota din București, medicul Alida Moise, este, de vineri, noul director al unității medicale. Dr. Alida Moise a luptat cu coronavirusul și s-a aflat în stare foarte gravă, la un moment dat, fiind un caz la limită tratat în ATI. Revenirea sa a fost considerată una dintre cele mai mari reușite ale crizei COVID-19 în România.

Externată luna trecută, dr. Alida Moise a rămas acasă pentru a se reface. Ieri, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat numirea medicului șef de secție ATI la conducerea Spitalului Gerota: „Începând de astăzi (vineri-n.r.), medicul șef al Secției ATI a Spitalului de Urgență <Profesor Dr. Dimitrie Gerota> București, doamna Moise Alida, cea care a învins moartea printr-o luptă crâncenă cu acest virus, și care va continua să salveze vieți, a fost împuternicită să îndeplinească funcția de director general al acestei unități”. 

Fostul director general al spitalului, Dragomir Dinu, a fost împuternicit director al Direcției Medicale din Ministerul Afacerilor Interne.

Dr. Alida Moise este medic primar ATI cu competențe în terapia durerii, managementul serviciilor de sănătate. Medicul a fost infectat, al fel ca și alți colegi de-ai săi, de fostul polițist care a ascuns faptul că a călătorit în Israel. După întoarcerea în țară, acesta a infectat zeci de persoane, de la rude, la colegi de serviciu și personal al Spitalului Gerota unde a fost internat, fără să spună că ar putea fi infectat.

Dr. Alida Moise a fost printre victimele sale. Șefa Secției ATI de la Spitalul Gerota a stat internată o lună. Starea sa s-a agravat, iar la un moment dat, dintr-o eroare jurnalistică, i-a fost anunțat decesul. Referitor la acel episod, după expernare, medicul Alida Moise a declarat că știrea i-a afectat cel mai mult pe cei doi copii ai săi: „Uneori sunt copii nevinovați care pot afla astfel de vești și nu sunt pregătiți să le facă față. Adulții poate le depășesc, dar pentru copii e foarte greu. Pentru copiii mei va fi foarte greu să depășească și să uite această perioadă care include și vestea că eu am murit”

Despre salvarea sa din ghearele morții, dr. Alida Moise a opinat că este ”un succes enorm al medicinei românești” și le-a mulțumit medicilor și asistenților care au îngrijit-o. Printre cei care i-au fost alături, în perioada critică, este și mentorul său, a precizat fosta șefă a Secției ATI de la Spitalul Gerota.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea