Țara europeană care anunță că se confruntă, oficial, cu al patrulea val pandemic

Franța a intrat în al patrulea val al pandemiei de COVID-19, au anunțat oficial reprezentanții Guvernului francez. Țara europeană se confruntă cu o creștere rapidă a cazurilor de infectare din cauza variantei Delta.

″Am intrat în al patrulea val al epidemiei″,  a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Gabriel Attal, citat de Reuters. Acesta a subliniat că rata de incidență a crescut brusc, iar varianta Delta se răspândește cu o viteză uimitoare.

În acest context, autoritățile din Franța au adoptat un nou plan de măsuri, caracterizate ca fiind printre cele mai dure din Europa. Printre acestea se numără și vaccinarea obligatorie a angajaților din sistemul sanitar.

De asemenea, s-a stabilit necesitatea unui permis de sănătate pentru o gamă largă de locaţii, ca restaurante sau cinematografe. În paralel, campania de vaccinare împotriva COVID-19 continuă. Aproximativ jumătate din populația adultă a Franței a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID până acum. Procentul persoanelor care au schema completă de vaccinare este de circa 40%.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea