Temperaturile ridicate pot afecta persoanele cu probleme ale glandei tiroide

Temperaturile ridicate își pot pune accentul în mod negativ asupra organismului. Printre persoanele afectate de caniculă se numără și cele ale căror glandă tiroidă nu funcționează corespunzător.

„La 40 de grade toată lumea este deshidratată. În momentul în care ne deshidratăm, concentrația mineralelor și hormonilor din sânge se modifică și automat vom avea concentrații modificate față de valoarea bazală la o temperatură ambientală la care funcționăm normal. Evident că persoanele la care tiroida funcționează prost vor fi sabotate de aceste probleme de temperatură” susține dr. Roxana Boanță, medic primar chirurgie generală, supraspecializare în chirurgie endocrină cervicală.

Cel mai mult resimt efectele temperaturilor ridicate persoanele diagnosticate cu hipertiroidism, spun specialiștii.

„De exemplu, pacienții cu hipertiroidie de la bun început suportă greu temperaturile ridicate. De ce? Pentru că excesul de hormoni tiroidieni face ca metabolismul lor să fie extrem de alert, inima lor să bată repede, pielea lor să permită excreția de lichide, să transpire foarte mult” a explicat dr. Roxana Boanță, medic primar chirurgie generală, supraspecializare în chirurgie endocrină cervicală.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea