TESTE PENTRU VACCIN ANTI-COVID DESTINAT COPIILOR. Universitatea Oxford face un studiu cu 300 de participanți

Vaccinul AstraZeneca a intrat în teste pentru a fi evaluat dacă oferă răspuns imun și în cazul copiilor cu vârsta între 6 și 17 ani. Primele administrîri se vor face luna aceasta în cadrul unui studiu derulat de Universitatea Oxford, cu participarea a circa 300 de voluntari.

Vaccinul AstraZeneca este un vaccin monovalent, creat dintr-un singur virus inofensiv, declanșator al reacției organismului de a produce proteina Spike.

Universitatea Oxford intenționează să producă 3 miliarde de doze în 2021, cu un ritm de 200 de milioane de doze, lunar, până în luna aprilie. În România, vaccinul este administrat persoanelor cu vârsta sub 55 de ani. Luna aceasta vor ajunge în țară peste 800 000 de doze AstraZeneca.

”Programarea pentru vaccinul AstraZeneca a început în data de 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie…Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, dupa Pfizer BioNTech și Moderna. Vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. ” se arată într-un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea