Tipuri de protejeze pentru genunchi. Operația crește calitatea vieții

Operația de montare a protezelor de genunchi este stabilită de către medicul chirurg ortoped în urma unei evaluări medicale amănunțite. În funcție de gradul de afectare al articulației, există mai multe tipuri de implanturi.

„Sunt de mai multe tipuri aceste proteze. Protezele le alegem în funcție de tipul gonartroză al pacientului, de gradul de afectare și de gradul de deformare a genunchiului. Genunchiul este compartimentat în trei camere, iar acestea se pot uza individual sau toate. Dacă boala se află într-un stadiu incipient în care o singură cameră este uzată, se pot pune proteze care se numesc unicompartimentale sau protezele parțiale de genunchi. Avem chirurgi care folosesc tehnica și rezolvă problema” susține prof. dr. Radu Prejbeanu, Chirurg de Excelență în Ortopedie, directorul medical al Spitalului Premier din Timișoara, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Totodată, există și proteze care pot înlocui întreaga articulație a genunchiului, iar acestea se folosesc atunci când boala afectează serios calitatea vieții pacientului.

„Sunt proteze care înlocuiesc toată articulația se numesc proteze totale. Acestea sunt la rândul lor de mai multe feluri. Sunt proteze care păstrează ligamentele naturale ale pacientului, sunt proteze care rezecă toate ligamentele încrucișate sau sunt proteze care încep să înlocuiască și ligamentele din lateralul genunchiului. Cazurile severe se tratează cu acest ultim gen de proteze” a mai spus dr. Radu Prejbeanu.

Specialiștii Rețelei de Sănătate Regina Maria sunt gata oricând să vă ofere cele mai bune servicii medicale.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea