Tot mai multe cazuri de infectare cu tulpina Delta în România. Care sunt scenariile luate în calcul de autoritățile sanitare

România înregistrează, de la o săptămână la alta, tot mai multe cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului. Specialiștii vorbesc deja de câteva zile despre faptul că țara noastră se află la începutul celui de-al patrulea val și că tulpina indiană va deveni dominantă și în țara noastră.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit despre creșterea numărului de cazuri la TVR și despre scenariile pe care le iau autoritățile cu privire la ceea ce va urma din cauza tulpinii indiene. Potrivit ministrului, Institutul Național de Sănătate Publică  “preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri”.

Mihăilă a precizat că INSP se așteaptă ca în țara noastră să se ajungă la 1600 de cazuri de infectare zilnic la jumătate lunii septembrie, deși nu este exclusă o evoluție mai rapidă. Ministrul a menționat că persoanele vaccinate anti-COVID nu au motive să se teamă și, chiar dacă s-au înregistrat cazuri și în rând acestora, nu a existat nici un deces.

“Pentru persoanele vaccinate această evoluţie rapidă şi această agravare a valului 4 nu reprezintă un risc. Vaccinurile, vaccinarea completă protejează cu peste 90% în faţa riscului de spitalizare şi niciunul din decese nu a apărut la persoane vaccinate”, a spus ministrul Sănătăţii.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea