Tratament personalizat în cancerul pulmonar. Boala poate fi ținută sub control

Datorită eforturilor făcute pentru îmbunătățirea tratamentului administrat pacienților diagnosticați cu cancer pulmonar, astăzi speranța de viață s-a îmbunătățit considerabil.

Tratamentul administrat pacienților este unul personalizat și mult mai complex, de aceea speranța de viață a crescut.

„Tratamentul cancerului pulmonar este mult mai complex decât era acum 20 de ani. Dacă acum 20 de ani lucrurile erau mai simple, acum lucrurile se fac mult mai complex. Se fac pe tipul celular, pe markeri specifici. Există tratament personalizat„ susține dr. Felix Dobrițoiu, medic specialist chirurgie toracică, Ponderas Academic Hospital, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Până la instituirea schemei terapeutice este nevoie de timp, pe care pacientul îl petrece pentru obținerea unui diagnostic adecvat. Totuși, moleculele utilizate în prezent sporesc sanșa la viață.

„Într-adevăr până la tratament se pierde puțin timp până la un diagnostic foarte clar și bine definit, dar speranța de viață este mult mai bună decât era acum câțiva ani. Timpul se pierde atunci când pacientul nu se duce către doctorii care știu ce au de făcut” a mai spus dr. Felix Dobrițoiu.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea