TRATAMENTUL CARE POATE SCHIMBA CURSUL PANDEMIEI. Rezultate foarte bune obținute până acum

Un tratament medicamentos bazat pe aerosoli ar putea reduce drastic numărul noilor pacienți cu coronavirus care mor din cauza bolii sau necesită terapie intensivă, conform unor rezultate preliminare publicate de o firmă britanică de biotehnologie.

Într-un studiu aleatoriu realizate pe 100 de pacienți internați în spital cu COVID-19, cei care au primit o formulă inhalată a proteinei interferon beta au avut un risc cu 79% mai mic de a dezvolta boala severă în comparație cu cei care au primit un placebo.

De asemenea, aveau o șansă de două ori mai mare de a se recupera complet în comparație cu grupul de control.

Firma din spatele tratamentului, numit SNG001, a anunțat că rezultatele preliminare sugerează „o descoperire majoră”.

„Suntem cu toții încântați de rezultatele studiilor anunțate astăzi, care au arătat că SNG001 a redus foarte mult numărul de pacienți spitalizați cu COVID-19 care au progresat de la necesitatea oxigenului până la necesitatea ventilației”, a declarat Richard Marsden, CEO al Synairgen.

Rezultatele nu au fost încă revizuite, iar eșantionul e destul de restrâns. Dar, dacă se confirmă, tratamentul ar putea revoluționa modul în care COVID-19 este tratat în spitale.

Interferonul beta este o proteină naturală, folosită frecvent pentru tratarea sclerozei multiple.

Livrarea proteinei direct în plămânii pacienților este concepută să declanșeze un răspuns imunitar robust la virus, chiar și la pacienții al căror sistem imunitar este deja slăbit de infecție.

“Rezultatele ne confirmă credința că interferonul beta are un potențial imens ca medicament inhalat pentru a putea restabili răspunsul imunitar al plămânului”, a declarat Tom Wilkinson, profesor la Universitatea din Southampton.

El a spus că studiul a arătat că SNG001 a fost eficient în „îmbunătățirea protecției, accelerarea recuperării și combaterea impactului virusului SARS-CoV-2”.

În prezent, există o serie de tratamente disponibile pentru pacienții internați cu COVID-19.

Luna trecută, o echipă de cercetători din Marea Britanie, condusă de Universitatea din Oxford, a anunțat că a redus cu succes riscul de deces în rândul pacienților grav bolnavi, prin administrarea dexametazonei steroidiene disponibile în mod obișnuit.

Mai multe țări au eliberat, de asemenea, autorizația de urgență pentru tratamentul cu Remdesivir anti-viral.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea