Tratamentul revoluționar administrat lui Donald Trump a primit autorizare în SUA. Se folosește experimental și în România

Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) din Statele Unite ale Americii a autorizat utilizarea de urgență a terapiei cu anticorpi monoclonali pentru cazurile de COVID-19.

Este vorba despre un tratament revoluționar al companiei Regeneron Pharmaceuticals, care până acum a fost folosit doar experimental în cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Printre cei care au primit acest tratament s-a numărat și președintele în funcție al SUA, Donald Trump.

REGN-COV2 este un cocktail de anticorpi care s-a dovedit foarte eficient în cazurile ușoare și moderate, reducând perioada de boală.

Autorizația a fost emisă în urma unui studiu clinic realizat pe 799 de adulţi ne-spitalizaţi cu COVID-19.

Autorizarea acestor terapii cu anticorpi monoclonali ar putea permite pacienţilor să evite spitalizarea şi să uşureze povara sistemului nostru de îngrijire a sănătăţii“, a declarat Stephen Hahn, oficial al FDA.

Terapia este folosită și în România. Anunțul privind acest lucru a fost făcut în exclusivitate la Medika TV, încă din luna octombrie, de managerul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, chiar în ziua în care a fost obținut avizul de la Agenția Națională a Medicamentului pentru începerea studiilor clinice.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea