Tratate incorect, răcelile ne vor da mari bătăi de cap. Medicii ne învață de ce trebuie să le acordăm atenție 

Sezonul rece și-a intrat oficial în drepturi iar odată cu el au apărut și virusurile de răceală și gripă. Tratate superficial, aceste afecțiuni ne vor da mari bătăi pentru că și ne vor afecta sistemul imunitar. 

„Infecțiile respiratorii trebuie tratate corect. Niciodată nu trebuie să spunem că avem o tuse de o lună de zile sau că am rămas cu nasul înfundat, după o răceală. Acumularea secrețiilor la nivelul nasului, în timp, poate să dezvolte o rinită vasomotorie, non alergică sau poate să dezvolte o sinuzită. De asemenea, tusea cronică poate să dezvolte un focar de inflamație la nivelul plămânilor. Niciodată nu trebuie lăsat nimic netratat” a explicat, la Medika TV, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie. 

Totodată, administrarea incorectă a medicamentelor ne poate afecta funcționarea sistemului imunitar. „Medicamentele luate pe perioade lungi de timp ne alterează sistemul imun. Și vorbim în primul rând de antibiotice…Din fericire se iau antibiotice și cu probiotice, produse farmaceutice concepute să asigure protecție. Administrarea îndelungată a antibioticelor crează rezistență, iar sistemul imunitar nu mai poate lupta cu respectivele microorganisme pe care ar trebui să le elimine” a mai spus dr. Ruxandra Constantina. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea