TREI ZILE DE VACCINARE NON-STOP! Într-un oraș din România se va organiza un maraton al vaccinării

Timișoara, vârf de lance în lupta cu pandemia, dar și oraș grav afectat, luna trecută, de o creștere care a condus la declararea carantinei, va organiza o campanie inedita de vaccinare. Este vorba despre un maraton al vaccinării care va dura trei zile, timp în care sute de medici, asistente și studenți la medicină, vor vaccina, fără pauză.

Anunțul făcut de prof.dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, arată că, în perioada 23-25 aprilie, câteva sute de voluntari se vor mobiliza pentru organizarea a 30 de fluxuri de vaccinare. Timp de 64 de ore, medicii, asistenții și studenții vor vaccina, fără oprire, estimându-se că ar putea fi atinsă cifra de 10 000 de persoane vaccinate. Acțiunea va fi organizată într-un centru de afaceri din oraș, vaccinul folosit va fi cel de la Pfizer, iar înscrierea se va putea face tot prin intermediul platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro.

”Zilele acestea, privim cu jind la israelieni și britanici, cum revin la libertate și normalitate…iar calea este una: vaccinarea! De aceea comunitatea medicală din Timișoara vine spre dvs. cu un gest de responsabilitate, solidaritate și generozitate!” arată prof.dr. Dorel Săndesc, într-un mesaj care anunță acțiunea. ”Ar fi trist, pentru Timișoara și pentru fiecare dintre noi, să avem un număr mic de înscriși când spitalele, în general, și ATI-urile, în special, gem de bolnavi.” mai spune prof.dr. Săndesc. La maratonul vaccinării se pot înscrie și cetățeni din afara orașului Timișoara, anunță organizatorii.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea