Triaj strict și măsuri suplimentare de protecție în cabinetele stomatologice, după 15 mai

Vestea că după 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice a fost primită cu bucurie de pacienții care au nevoie de tratamente. Medicii stomatologi sunt, în schimb, îngrijorați, pentru că o vizită la dentist după 15 mai nu va mai semăna, pentru mult timp de acum încolo, cu ceea ce era înainte de izbucnirea pandemiei. Vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România, Norina Forna, a declarat la Digi 24 că se lucrează intens la elaborarea unui pachet de măsuri ce trebuie adoptate în fiecare cabinet, atât pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus, cât mai ales pentru protejarea personalului medical.

Triajul va fi strict, timpul de așteptare în anticameră nu va mai fi ca înainte, pentru că programările vor ține cont de durata intervențiilor, astfel încât pacienții să nu se întâlnească unii cu alții, iar medicii vor fi nevoiți să poarte echipament de protecție. În cazul pacienților COVID pozitivi, echipamentul va fi similar cu cel folosit de personalul medical din prima linie în lupta împotriva bolii.

 „Pregătim, la nivel de Colegiu, perioada aceasta de după 15 mai privind chiar lărgirea ariei intervențiilor stomatologice și realizarea unui pachet de măsuri referitoare la recomandările pe care trebuie să le facem, la triajul epidemiologic al pacienților și bineînțeles la protecția acestora și a personalului medical în contextul infecției cu Covid-19. Măsurile privesc echiparea, dotarea, dar și manoperele care pot fi realizate”, a declarat Norina Forna.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea