Trucul ieftin care te poate feri de o infecție masivă cu noul coronavirus! Medicamentele se găsesc în orice farmacie!

De la începutul pandemiei, lumea științifică e în căutarea celor mai eficiente tratamente împotriva noului coronavirus. În ultimele luni, medicii au descoperit noi și noi medicamente banale și ieftine care, administrate pacienților cu COVID-19, au avut efecte de-a dreptul miraculoase.

Remdesivirul, dexametazona ori azitromicina sunt doar câteva dintre medicamentele cu care au fost tratați pacienții și care au dat rezultate.

Un cercetător român, stabilit în Canada, a lansat încă din luna mai ipoteza că banalele pastile dezinfectante, prescrise pentru durerile în gât, sunt eficiente în principal pentru stoparea unei infectări masive cu noul coronavirus, care ar putea duce la o formă gravă a bolii.

Pastilele împotriva durerilor de gât, care conțin combinația de alcool diclorobenzilic și amil metacresol sunt eficiente împotriva coronavirusurilor, pentru a le reduce drastic chiar și după 2 minute de contact. Aceste produse pot fi găsite în farmacii sub numele comerciale de Cepacol, Strepsils sau Pastile antibacteriene pentru dureri de gât și nu sunt scumpe (aveți grijă să citiți bine eticheta și să nu le confundați cu produse similare care conțin doar mentol și benzocaină care nu sunt eficiente).

Sunt studii făcute în Anglia în anul 2005 de echipa virusologului John Sydney Oxford, de la Universitatea din Londra, reputat specialist mondial în virusurile gripale. Concluzia este că aceste două substanțe combinate afectează învelișul viral și au efecte semnificative în reducerea infecțiozității anumitor viruși infecțioși în gât, reducând astfel contagiozitatea de transmitere de la persoană la persoană”, a declarat, încă din luna mai, profesorul și microbiologul Vania Atudorei, supervisor al Departamentului de Sănătate și Farmacie Eurofins din Canada.

Studiul citat de specialistul român este susținut și de dr. Radu Ciornei, specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, cercetător la Universitatea Suceava. Radu Ciornei spune că acest tip de pastile ar putea fi folosit cu succes de cadrele didactice, dar și preventiv, când apare suspiciunea infectării cu noul coronavirus, pentru a stopa gradul de infecțiozitate.

“Pastilele dezinfectante pentru gât, cum ar fi Strepsils sau Cepacol, dar și altele, de fapt substanțele active din pastile, pot dezinfecta temporar gâtul și oro-faringele unei persoane care trebuie să vorbească foarte mult, cum este profesorul. Dacă profesorul este infectat, el e principalul aducător de virus în atmosfera clasei, pentru că el vorbește cel mai mult. Această pastilă acționează ca o barieră. Nu se recomandă la nivel de Organizație Mondială a Sănătății, dar am văzut studii. Pot modifica concentrația de viruși din oro-faringele unei persoane, pentru că asta este substanța – este antibacteriană, antivirală și antifungică”,  a spus, la Medika TV, cercetătorul sucevean Radu Ciornei.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea