Trucuri de frumusețe periculoase pentru sănătate. Unghiile cu gel cresc predispoziția pentru alergii

Unghiile cu gel, una dintre cele mai populare tehnici de înfrumusețare la care apelează milioane de femei, pot fi periculoase pentru sănătate. Totul din cauza unei substanțe care poate provoca alergii.

Într-o declarație publică, Asociația Britanică a Dermatologilor a atras atenția cu privire la reacțiile alergice provocate de unghiile false, după o serie de raportări de cazuri ale unor paciente care s-au confruntat cu reacții alergice, folosind acest truc pentru înfrumusețarea. Primele avertismente ale specialiștilor au fost lansate încă din anul 2018.

Alergiile ar putea fi provocate de substanțele chimice utilizate în lacurile de unghii cu gel. Este vorba despre metacrilați, substanțe care se pot infiltra în piele și pot provoca reacții alergice. „Aceste substanțe afectează în primul rând sănătatea unghiei. Unghiile sunt slăbite și există riscul să cadă. Apoi, pot genera reacții cutanate severe pe față, pe gât sau pe piept” a atras atenția dr. Deidre Buckley, medic dermatolog consultat de Asociația Britanică a Dermatologilor.

Avertismentul specialiștilor

Odată cu închiderea masivă a saloanelor de înfrumusețare din cauza pandemiei de COVID-19, multe femei au preferat să cumpere kiturile de aplicare a gelului pentru unghii acasă, riscând astfel să fie mai expuse riscului de a dezvolta alergii. Specialiștii recomandă tuturor celor care doresc să apeleze la această tehnică de înfrumusețare să meargă doar în saloanele specializate.

Chiar și angajatele saloanelor trebuie să ia măsuri de protecție atunci când vine vorba despre aplicarea gelurilor. Esteticienelor le este recomandată să poarte mănunți de nitril atunci când aplică aceste produse, pe care să le schimbe la fiecare 30 de minute.

 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea