Tu știi cum te poate afecta alcoolul? Află totul participând la o campanie despre efectele acestui viciu

O organizație nonguvernamentală care luptă împotriva consumului de alcool și droguri inițiază o campanie națională prin care dorește să evalueze cât de mare este consumul de alcool la nivelul țării noastre. Campania se desfășoară până pe 25 iunie, în peste 400 de locații din întreaga țară.

Asociația „ALIAT”, organizație nonguvernamentală care luptă împotriva consumului de alcool și droguri, este inițiatoarea acestei campanii. Demersul este strâns legat de un alt eveniment, denumit Săptămâna Națională a Testării Consumului Personal de Alcool.

Campania se adresează persoanelor peste 18 ani care vor avea la dispoziție un set de întrebări, cuprinse într-un chestionar, referitoare la impactul alcoolului asupra sănătății mintale și fizice.

„Săptămâna Naţională a Testării Consumului Personal de Alcool este un proiect care aduce informaţii valoroase pentru înţelegerea şi combaterea consumului riscant de alcool în România: vine în sprijinul oricărui român care doreşte să-şi evalueze într-un mod rapid, ştiinţific şi confidenţial consumul de alcool, oferindu-le celor care completează chestionarul posibilitatea de a descoperi din timp dacă se află la risc” susțin organizatorii într-un comunicat de presă.

Evaluarea se poate face și online orin intermediul site-ului www.testareaudit.ro.

Acest proiect este realizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică și are rolul de a-i face pe oameni conștienți cu privire la riscurile la care se expun atunci când consumă abuziv alcool.

 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes