ULTIMA ORĂ. Numărul românilor aflați în carantină sau izolare la domiciliu crește rapid. CIFRE OFICIALE

Toate cele 13 persoane de la Gorj care au intrat în contact cu cetăţeanul italian diagnosticat cu coronavirus au teste negative

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat astăzi într-o conferință de presă susținută alături de doctorul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, că toate cele 13 persoane de la Gorj care au intrat în contact cu cetăţeanul italian diagnosticat cu coronavirus au fost testate şi au rezultate negative.

”Toate cele 13 persoane de la Gorj, contacţi direcţi au test negativ coronavirus. Mai sunt în lucru 19 teste cu persoane care nu au fost contacţi direcţi”, a anunţat Tătaru, referindu-se la cazul cetăţeanului italian diagnosticat cu coronavirus după ce s-a aflat timp de cinci zile în România.

De asemenea, oficialul de la Ministerul Sănătății a anunțat că toate celelalte teste prelevate de la suspecții de coronavirus au ieșit negative: ”Toate testele de până azi, inclusiv cele de la Buzău, sunt negative, la fel şi Alba Iulia, mama, tata şi copilul”.

Pe de altă parte, secretarul de stat Nelu Tătaru a declarat că astăzi s-a emis ordinul de carantină: ”Astăzi s-a emis ordinul de carantină. Acest ordin prevede să acționăm cum am acționat și până acum. Astfel, toate persoanele care vin din zone închise, vasul de craozieră, Wuhan, cele 11 comune din Italia, sunt puse în carantină instituționalizată. Aceste 14 zile vor fi zilele în care la intrarea în carantină vor fi testate și la iesirea din carantină se vor face două teste care trebuie să fie negative. La persoanele asimptomatice care vin din zona extinsă, cum e Italia, provincia Lombardia si Veneto, vor fi izolate voluntar la domiciliu, ele și familiile lor. După cele 14 zile beneficiază de concediu medical, împreună cu familiile lor”.

Persoanele care vin din alte zone vor fi izolate la domiciliu, împreună cu familiile. După perioada de 14 zile de carantină, persoanele izolate vor beneficia de concendiu medical conform OUG /205.

Potrivit celor mai recente informații oferite de oficialii de la Ministerul Sănătății, la ora 14.00, la nivelul țării sunt 69 de persoane în carantină, iar 4818 sunt izolate la domiciliu, dintre acestea 920 fiind din București.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea