Ultimele doze de vaccin antigripal sunt distribuite în aceste zile

Ministerul Sănătății anunță finalizarea distribuției dozelor de vaccin antigripal achiziționate pentru derularea campaniei de vaccinare din sezonul 2020-2021.

Ultimele 540 000 doze de vaccin gripal vor ajunge astăzi și mâine la direcțiile de sănătate publică și, mai apoi, în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Ministerul Sănătății a cumpărat pentru acest sezon aproximativ 3 milioane de doze de vaccin antigripal, un număr dublu față de anul trecut.

Până la data de 29 noiembrie a.c., în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS, au fost vaccinate un număr de 864.796 persoane din categoriile la risc, conform monitorizărilor realizate de INSP. Conform aceleași surse, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) este în scădere, în săptămâna 48 de monitorizare, a fost de 31.874, cu 63.9% mai mic comparativ cu cel înregistrat in aceeași săptămână a sezonului precedent (88.394) si cu 27.4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioara (43.954) –scăderi posibil datorate si subraportărilor din perioada sărbătorilor legale. Până în prezent a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul și niciun deces confirmat cu virus gripal”, transmite într-un comunicat de presă Ministerul Sănătății.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea