Un american a murit după ce a înghițit clorochină, medicamentul minune al lui Trump

THE INDEPENDENT anunță că un bărbat a murit, iar o femeie este în stare critică după ce au înghițit un produs chimic care conține clorochină, produs pe care Donald Trump l-a promovat ca fiind un tratament împotriva coronavirusului, în ciuda avertismentelor oficialilor din domeniul Sănătății, care au spus că nu s-a dovedit eficiența acestui tratament în lupta cu noul coronavirus.

Sistemul de Sănătate Banner din Arizona a raportat că un bărbat și o femeie, cuplu în jurul vârstei de 60 de ani,  au ingerat fosfat de clorochină, un dezinfectant folosit în mod obișnuit pentru curățarea acvariilor. Cei doi au luat medicamentul cu 30 de minute înainte de a fi duși la un spital.

Având în vedere incertitudinea cu privire la Covid-19, înțelegem că oamenii încearcă să găsească noi modalități de a preveni sau trata acest virus, dar automedicația nu este o soluție … Ultimul lucru pe care ni-l dorim acum este să asaltăm serviciile de urgență cu pacienți care cred că au găsit o soluție nesigură și riscantă, care le-ar putea pune în pericol sănătatea”, a declarat Dr. Daniel Brooks, directorul Centrului de Informare Antidrog Banner.

Clorochina și hidroxiclorochina aprobate farmaceutic pot fi prescrise ca medicament antimalaric sub o varietate de nume de marcă, iar unii cercetători testează eficacitatea acestora în tratarea coronavirusului. Până acum s-a dovedit că niciun medicament nu tratează virusul, iar un vaccin ar putea fi dezvoltat abia peste câteva luni.

Cu toate astea, președintele Trump a sugerat în mod repetat că medicamentul  ’’schimbă regulile jocului ’’ în ceea ce privește coronavirusul, în timp ce membrii administrației sale au respins aceste afirmații.

Membrul Comisiei Guvernamentale FDA (Food and Drug Administration), Dr. Stephen Hahn, a declarat că fosfatul de clorochină va fi utilizat în studiile clinice pentru a-i fi testată eficacitatea, dar că oferă americanilor o „falsă speranță” împotriva focarului, care a îmbolnăvit mii de oameni  în SUA. Tot el a mai adăugat: „Vom colecta aceste date, în baza cărora vom lua cele mai corecte decizii cu privire la siguranța și eficacitatea tratamentelor. … Este posibil să avem un medicament potrivit, dar s-ar putea ca momentan să nu fie în forma de dozare adecvată și s-ar putea să facă mai mult rău decât bine. “

Întrebat săptămâna trecută dacă medicamentul sună promițător, Dr. Anthony Fauci a contrazis președintele și a spus: ’’Răspunsul este NU! Dovezile despre care vorbiți sunt anecdotice!’’

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/chloroquine-phosphate-death-coronavirus-trump-treatment-covid-19-cure-malaria-cleaner-a9420176.html
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea