Un bolnav COVID s-a aruncat pe fereastră, la Institutul “Matei Balș”. Avertismentul medicilor cu privire la manifestările acestei boli

Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” a anunțat, în această după-amiază, un incident extrem de grav. Este vorba despre un pacient COVID, internat la institut, care s-a aruncat pe fereastră de la etajul al doilea. După ce a primit primele îngrijiri medicale de urgență, pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență București.

Conducerea INBIMB anunță apariția unui incident regretabil, tradus prin defenestrarea unui pacient, în vârstă de 51 ani, internat cu COVID – 19, dintr-un salon aflat într-una din clădirile Institutului, de la etajul 2 al acesteia. S-a trecut imediat la asistarea pacientului, în vederea asigurării funcțiilor vitale, cu suport maximal, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență București”,  se arată într-un comunicat al Institutului “Matei Balș”.

Reprezentanții Institutului atrag atenția cu privire a manifestările COVID-19. Potrivit specialiștilor, adeseori boala este asociată cu episoade de depresie. “Colectivul de la INBIMB este devastat emoțional în acest moment și atrage atenția asupra sindroamelor de depresie asociate COVID 19. Au fost anunțate autoritățile și evenimentul a fost înregistrat pe site-ul ANMCS”,  se mai arată în comunicat.

Potrivit Mediafax, ulterior pacientul a decedat a Spitalul Clinic de Urgență București.

În urmă cu o săptămână, un episod identic a avut loc la Sibiu. Un pacient COVID, în vârstă de 73 de ani, s-a aruncat pe fereastră la Spitalul de Pneumoftiziologie. Cu toate că pacientul a sărit de la primul etaj al clădirii, acesta a decedat ulterior.

De altfel, medici din toată țara au raportat, în ultimele luni, manifestări neurologice ale COVID-19. Există chiar și un studiu cu privire la sechelele pe care le lasă această boală, inclusiv asupra sistemului nervos. Detalii despre acest subiect găsiți AICI.

Tags:

Ți-ar putea plăcea

De interes