UN GIGANT PHARMA ANUNȚĂ INJECȚII DE CAPITAL ÎN BIOTEHOLOGIE. Oportunitate pentru jucătorii mai mici care vin cu medicamente promițătoare

În paralel cu activitatea de cercetare pentru obținerea unui vaccin împotriva COVID-19, compania americană Pfizer anunță că va valorifica, în contextual creat de pandemie, capacitatea de dezvoltare extraordinară pe care o are industria pharma. Gigantul american a făcut anunțul privind intenția de a investi 500 milioane USD în mai multe companii mici și medii de biotehnologie. Cu o istorie de peste 150 de ani în spate, Pfizer caută companii de dimensiuni mici și medii de biotehnologie, listate la bursă și care desfășoară programe promițătoare de testare clinică a unor medicamente, se arată într-un comunicat de presă.

„Nu a existat vreodată un alt moment mai propice dezvoltării de colaborări noi în industria noastră. Inițiativa noastră are drept scop injectarea de capital crucial în companii de biotehnologie care împărtășesc angajamentul nostru de a livra pacienților terapii cu adevărat transformative”, a explicat John Young, Director Executiv Business în cadrul Pfizer.

Compania americană nu intenționează să preia controlul companiilor cu care va colabora, ci va investi în pachete minoritare de acțiuni.

Potențialii parteneri pe care Pfizer îi caută sunt companii din următoarele arii de interes: medicină internă, inflamație și imunologie, oncologie, boli rare, vaccinuri și produse specifice pentru uzul unităților sanitare.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes