Un nou studiu arată eficiența vaccinului în cazurile de COVID-19

Un nou studiu, realizat în Marea Britanie, demonstrează încă o dată că vaccinul ne ferește de o formă gravă de COVID-19.

Studiul a fost realizat pe baza răspunsurilor la un chestionar, la care au răspuns  circa 1,2 milioane de adulți, în perioada decembrie – iulie.

Potrivit analizei, publicată în revista The Lancet, riscul ca persoanele vaccinate, care au schema completă de vaccinare, să fie internate în spital din cauza COVID-19 este cu peste 70% mai mic decât în cazul persoanelor nevaccinate. Mai mult, probabilitatea ca boala să nu aibă nici o manifestare sau simptom în cazul contractării virusului este aproape dublă în cazul vaccinaților față de nevaccinați.  De asemenea, riscul dezvoltării Long COVID e redus la jumătate în cazul persoanelor care s-au vaccinat.

Doar 0,2% dintre persoanele care au răspuns la chestionar s-au infectat la un interval de cel mult 7 zile de la a doua doză.

În cazul persoanelor care s-au infectat post-vaccinare, 94% din cele cu schema completă ce vaccinare au avut boală asimptomatică.

Ți-ar putea plăcea