UN NOU VIRUS, DESCOPERIT ÎN CHINA! Porcii îl pot transmite la om. Avertismentul specialiștilor

Un nou virus gripal cu potențial pandemic a fost descoperit în China, anunță BBC. Acesta a fost identificat de oamenii de știință la porci, dar poate fi transmis oamenilor. Cercetătorii se arată îngrijorați că ar putea suferi mutații și că ar putea să se răspândească de la o persoană la alta cu mare ușurință.

Noul virus este similar celui care a provocat gripa porcină în 2009. Mare parte din populație e imună la virusul gripei porcine, întrucât vaccinul antigripal oferă imunitatea împotriva acestuia. În fața noului virus, însă, oamenii ar fi lipsiți de apărare, spus specialiștii.

Virusul, numit G4 EA H1N1, se poate dezvolta și se poate înmulți în celulele prezente la nivelul căilor respiratorii umane.

Dovezi ale unor infecții recente înregistrate la oameni au fost descoperite de cercetători la persoane care au lucrat în abatoare din China.
„Acum suntem distrași cu coronavirusul și pe bună dreptate. Dar nu ar trebui să ignorăm acest nou virus porcin”, a declarat pentru BBC prof. Kin-Chow Chang de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea