UN PAHAR PE ZI N-A OMORÂT PE NIMENI. Dimpotrivă! Efectele nebănuite pe care le are vinul

Vă  place să beți un pahar de vin la cină? Există o veste bună pentru dvs! Un studiu a constatat că un consum moderat de alcool, adică nu mai mult de un pahar sau două pe zi, ar putea să vă păstreze de fapt abilitățile de memorie și gândire. Acest lucru este valabil atât pentru bărbați, cât și pentru femei, spun cercetătorii.

La studiu au luat parte aproape 20.000 de americani, care au fost urmăriți, în medie, timp de 9 ani. Totuși, beneficiile alcoolului asupra creierului nu sunt valabile decât în cazul persoanelor caucaziene, nu și celor de culoare. Motivul rămâne neclar.

În cazul albilor, consumul scăzut până la moderat a fost asociat în mod semnificativ cu o traiectorie funcțională cognitivă constant ridicată și o rată mai scăzută a declinului cognitiv, în comparație cu oamenii care nu au băut niciodată, a raportat echipa de cercetare de la Universitatea din Georgia, SUA.

Studiul nu a putut demonstra că băutul moderat a provocat direct păstrarea memoriei, ci doar că există o asociere.

 O cantitate scăzută de alcool, până la moderată, a fost stabilită la mai puțin de opt pahare pe săptămână pentru femei și la mai puțin de 15 pe săptămână pentru bărbați. “Bea mai des și mai mult, că orice beneficiu pentru creier începe să se estompeze și chiar să se transforme într-un posibil rău”, au subliniat cercetătorii.

De asemenea, deși testele administrate participanților la studiu au măsurat însușiri cognitive, cum ar fi memoria (reamintirea cuvintelor), starea mentală generală (teste de cunoștințe, limbaj) și cunoștințe de vocabular, acestea nu au fost concepute pentru a măsura dacă alcoolul ar putea proteja oamenii de Alzheimer sau de alte boli degenerative.

După cum notează autorii studiului, beneficiile unei performanțe cognitive potențial îmbunătățite la americanii de vârstă mijlocie consumatori de alcool trebuie să fie cântărite împotriva riscurilor de hipertensiune și accident vascular cerebral, printre alte maladii, pe care le poate conferi această expunere.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea