Un român de etnie ucraineană vrea Universitate de Naturopatie

Un nou tip de medicină, care are la bază principii naturale, ar putea să devină un mijloc important de tratare a diverselor afecțiuni. Se numește „Naturopatie”, iar scopul său este de a ne vindeca în mod natural, folosindu-ne de resursele din jurul nostru.

Invitat la „Medika Special”, dr. Jordan Dalinencu este considerat „părintele naturopatiei”. Acesta a explicat în direct ce își propune acest nou tip de medicină. „Naturopatia vine de la cuvintele „natură” și „patos”, adică toată diagnoza se face natural, remedierea se face tot natural, bazându-se pe constituția umană. Această formă de investigare este destul de vastă. Principalele tehnici folosite în diagnostic sunt psihologia, pulsologia, iridiolgia sau punctele cuantice, ce sunt cunoscute și ca puncte de acupunctură”, a precizat dr. Jordan Dalinencu, în direct la Medika TV.

Specialistul în naturopatie susține că și-ar dori ca în țara noastră să existe o universitate în care să se studieze această ramură medicală, așa cum se întâmplă în Occident. Mai mult, la nivel european există acte oficiale care reglementează acest tip de medicină, iar utilizarea naturopatiei este recomandată chiar și de Organizația Mondială a Sănătății.

Eu am venit în România pentru a face în primul rând o universitate. Până în 2024 această universitate trebuie să fie implementată în sistemul național de sănătate. Organizația Mondială a Sănătății, prin Tratatul de la Roma și de la Lisabona, noi am semnat tratatele de recunoaștere a diplomelor, dar la noi nu există nici în Codul Meseriilor”, a mai spus dr. Jordan Dalinencu.

Mai mult decât atât, specialistul consideră că pacienții au dreptul de a alege modalitatea terapeutică prin care starea lor de sănătate să fie investigată. „Pacienții într-un spital au dreptul să aleagă partea cu care vor să se trateze, tehnica și metoda de tratament. Este dreptul oamenilor și nu-l poate lua nimeni”, a mai spus medicul.

Principiul de bază al naturopatiei se bazează pe remediile naturale și terapiile asociate acestora precum terapia vibrațională, cromoterapia, terapia emoțională sau terapia bioenergetică.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea