DIETA RINA (SAU REGIMUL DISOCIAT), SUCCES GARANTAT, CU ANUMITE CONDIȚII. Ce să faci pentru o eficiență maximă a dietei (VIDEO)

Alături de dieta Dukan, dieta Rina este unul dintre cele mai de succes regimuri alimentare, care, respectat ca la carte, te poate scăpa în trei luni de până la 20 de kilograme.

E o dietă disociată, însă modul în care sunt combinate alimentele este esențial.

Dr. Laura Ene, medic specialist nutriție, diabet și boli metabolice, spune că trebuie să avem mare grijă la alimentele cu densitate calorică mare. Este important să combinăm legumele, proteinele sau fructele în așa fel încât să obținem cele mai bune rezultate, pentru că există și riscul de a obține un efect contrar.

Specialistul Medika TV spune că dieta Rina are, ca orice regim alimentar, puncte bune, dar și puncte slabe. Punctul forte al dietei Rina este că se impune un program strict de masă și nu se acceptă nici o abatere de la ore, iar asta face ca acest tip ce regim să dea rezultate, pentru că respectarea orelor de masă reprezintă un principiu de viață sănătoasă.

Important în timpul dietei Rina, ca de altfel în orice zi, indiferent că ținem sau nu regim, este să consumăm foarte multe lichide. Un alt aspect esențial este să nu sărim peste nici o masă, chiar dacă nu ne este foame în acel moment.

Dietele disociate, avertizează medicul nutriționist, nu trebuie începute înainte de o discuție cu medicul, mai ales că în cazul persoanelor cu boli cronice pot prezenta anumite riscuri.

“Și dieta Dukan și dieta Rina au rezultate, dar degeaba țineți o dietă dacă nu transferați principiile corecte de alimentație în stilul dvs de viață. Țineți orice dietă doriți, dar nu ieșiți din dietă cu gândul: abia aștept să termin ca să mănânc ceva bun. Cu cât e mai echilibrată și adaptată stilului dvs. de viață, cu atât mai eficientă va fi pe termen lung”, spune medicul nutriționist Laura Ene.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea