Unitatea de Urgențe a unui spital din România, închisă din cauza coronavirusului

Compartimentul de Primiri Urgențe ale Spitalului din Filiași, județul Dolj, a fost închis, după ce un pacient care a trecut pe aici a fost diagnosticat cu coronavirus. Secția a fost dezinfectată, dar rămâne închisă în timp ce cadrele medicale care lucrează la Urgențele acestui spital au fost testate, fiind așteptate rezultatele probelor. 23 de angajați ai spitalului au fost trimiși acasă, pentru a se izola timp de 14 zile.

”Un pacient al Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului Filieşenilor, în vârstă de 67 ani, a fost transferat  în cursul serii de 18.03.2020 la Spitalul Clinic de Boli lnfecţioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova în urma confirmării testului pentru COVID-19. Imediat a fost declanşată ancheta epidemiologică şi s-a stabilit că acesta a stat internat în Compartimentul pentru Primiri Urgenţe, pe circuitul special amenajat pentru aceste situaţii”, a transmis Prefectura Dolj.

Pacientul confirmat cu coronavirus venise din Franța și era internat în spitalul din Filiași de 4 zile. Cu acest caz, județul Dolj ajunge la 4 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică arată că în România sunt confirmate 260 de persoane cu coronavirus.

 Ultimele cazuri au fost confirmate în Bucureşti, Braşov, Constanţa, Maramureş şi Dolj, la persoane cu vârste cuprinse între 2 ani şi 57 de ani.  Potrivit autorităţilor, toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină.                                                                                                     

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 51 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Iar  inspectorii sanitari din cadrul direcţiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de peste 1.8 milioane de lei unui număr de 120 persoane pentru nerespectarea măsurii autoizolării.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea