Vaccinul anti-COVID-19 produs de compania Johnson & Johnson, autorizat de urgență în Statele Unite ale Americii

Vaccinul anti-COVID-19 produs de compania Johnson & Johnson a primit aprobarea de a fi utilizat în Statele Unite ale Americii. Agenția pentru Medicamente și Hrană a Statelor Unite ale Americii (FDA) a aprobat sâmbătă, 27 februarie 2021, utilizarea vaccinului anti-COVID-19, produs de compania Johnson & Johnson.

Marele avantaj al acestui ser este faptul că se administrează într-o singură doză și nu are nevoie de condiții speciale de depozitare. Vaccinul a fost aprobat pentru a fi administrat persoanelor peste 18 ani. El a fost testat pe 44.000 de persoane din Statele Unite ale Americii, Africa de Sud și America Latină.

Per total serul are o eficiență de 66,1% împotriva formelor severe și critice de COVID-19, protecție care se instalează la 4 săptămâni după vaccinare, conform analizelor făcute de FDA. Experții din Statele Unite ale Americii consideră însă că eficiența acestui vaccin este 72% și oferă o protecție de 86% împotriva dezvoltării unor forme severe de boală.

Această singură doză de vaccin ne va ține la distanță de spitale, de secțiile de ATI sau de morgă” a declarat dr. Paul Offite, specialist în vaccinologie în cadrul Administrației pentru Medicamente și Hrană, citat de CNN.

Vaccinul companiei Johnson & Johnson are câteva efecte secundare, considerate moderate de experții FDA, printre care durere în zona injectării, dureri de cap, oboseală sau dureri musculare. Mai mult, experții FDA au concluzionat faptul că nu au fost raportate cazuri de șoc anafilactic în timpul testelor.

Începând de luna viitoare, acest vaccin ar putea primi aprobare și din partea Agenției Europene a Medicamentului. Astfel, serul companiei Johnson & Johnson ar fi al patrulea utilizat la nivelul Uniunii Europene.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea