Vaccinuri compensate pentru pacienții cu boli cronice. Anunțul ministrului Alexandru Rafila

Într-o declarație publică, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a precizat faptul că românii care suferă de boli croncie vor beneficia de vaccinuri compensate. Prin această decizie se urmărește creșterea accesului la vaccinuri.

În declarația sa, Alexandru Rafila a explicat faptul că în momentul de față se lucrează la normele legale prin care Casa Națională de Asigurări de Sănătate să poată asigura compensarea vaccinurilor pentru persoanele care suferă de afecțiuni cronice. „Cred că am făcut un pas mare pentru pacienţii cu boli cronice. Nu se referă la programul de vaccinare pentru copii. Toţi cei care au boli cronice pot să beneficieze de un vaccin compensat. Acum lucrăm la norme împreună cu Casa de Asigurări, care trebuie să compenseze vaccinurile, încât pacienţii cu boli cronice să beneficieze de vaccinuri compensate şi, în plus, ideea noastră este ca să mărim accesul” a precizat Alexandru Rafila pentru un post de televiziune.

Totodată, ministrul Sănătății a subliniat importanța prevenției medicale, precizând faptul că românii pot merge pentru investigații la medicii de familie. „Ideea este că la control trebuie să mergi în primul rând la medicul de familie. Această idee că trebuie să duci la spital ca să faci un control nu este corectă” a mai spus Alexandru Rafila.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea