Vaccinurile AstraZeneca ar putea fi vândute. Cum s-a ajuns în această situație

România are o mare cantitate de vaccinuri produse de AstraZeneca, iar acestea riscă să expire, pentru că mulți oameni refuză acest vaccin, preferându-le pe celelalte existente pe piață.

În ultimele 24 de ore, de pildă, doar 101 români au ales să se vaccineze cu AstraZeneca. Alte 4085 de persoane au făcut a doua doză de vaccin, conform schemei de vaccinare.

Din aproape 2,5 milioane de doze de vaccin produs de compania farmaceutică AstraZeneca, nici 800 de mii nu au fost folosite până acum.

Tocmai de aceea, autoritățile iau în calcul varianta de a le vinde. Informația, prezentată de Digi 24, a fost confirmată de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Adresabilitatea pentru acest vaccin a scăzut foarte mult, este cumva un trend care se regăsește la nivel european. Tocmai de aceea, la nivel european se pregătește un mecanism, pe de o parte de donație prin mecanismul COVAX, sau de revânzare către state terțe. Inclusiv în România se pregătește acest mecanism de revânzare sau de donație și e foarte probabil că așa se va întâmpla, vor fi o parte donate, o parte revândute”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță la Digi 24.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea