Valul 4 face ravagii! Mai puțin de 20 de paturi ATI libere în toată țara! În Capitală, toate paturile sunt ocupate

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 a dus la o supraaglomerare a secțiilor de terapie intensivă unde sunt tratați bolnavii infectați cu noul coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, luni nu mai erau, în toată țara, decât 19 paturi ATI libere.

În data de 20 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms.ro, la ora 14,00, la nivel naţional, există 1.087 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19. Dintre acestea, 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2 (obstretică – ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.). De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, iar în Bucureşti nu mai sunt paturi libere la acest moment“, se arată într-o comunicare a sursei citate. GCS precizează că paturi libere mai erau la Arad, Constanţa, Vaslui – câte un pat, Iaşi – 3, Sibiu – 3, Braşov – 5, Tulcea – 5.

Autoritățile transmit că se lucrează pentru operaţionalizarea altor paturi de terapie intensivă şi asigurarea personalului medical necesar acestea.

Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, mai arată GCS.

Tags:

Ți-ar putea plăcea

De interes