Veți salvate datorită organelor prelevate de la cinci persoane aflate în moarte clinică. Mesajul Agenției Național de Transplant

În perioada 26 octombrie-15 noiembrie, în mai multe spitale din țară s-au efectuat operații de transplant de organe. Respectivele organe au fost prelevate de la pacienți aflați în moarte cerebrală. Pe această cale, Agenția Națională de Transplant transmite un mesaj către familiile donatorilor. 

„Pentru ca astăzi să vorbim de alte vieţi salvate prin transplant a fost nevoie de acceptul unor familii îndurerate, care au luat decizia grea de a fi de acord cu donarea organelor şi ţesuturilor. Astfel, alte vieţi au fost salvate datorită gestului nobil al unor familii cu suflet mare şi profesionalismului echipelor medicale implicate în activitatea de transplant. În spatele fiecărui acord, care va duce la vieţi salvate prin transplant, se află şi efortul personalului medical implicat în activitatea de declarare şi donare, în general personalul secţiei ATI şi coordonatorul de transplant. De la sfârşitul lunii octombrie şi până în prezent, la Bucureşti şi Iaşi, familii îndurerate au găsit puterea de a oferi altor persoane bucuria vieţii. Cinci vieţi frânte pentru care medicii nu au mai putut face nimic au adus viaţă altor semeni aflaţi în suferinţă. Donarea de organe înseamnă viaţă” este mesajul publicat pe rețelele de socializare de către oficialii Agenției Naționale de Transplant. 

Intervențiile de prelevare s-au realizat cu echipe medicale de la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgență București sau Spitalul Clinic „Dr. C. I Parhon” din Iași. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea